2021 10 11 pasirašyta dvišalė bendradarbiavimo savanoriška sutartis tarp Laisvės atėmimo vietų ligoninės ir VšĮ “Ruta Reiki Mercar mokymų ir tyrimų instituto” dėl projekto “Labirintas - nuteistųjų savęs pažinimui” vykdymo darbui su nuteistaisiais

Mielieji draugai,

Projektas labirintas - nuteistųjų savęs pažinimui
Laisvės atėmimo vietų ligoninėje nuspręsta ieškoti naujų socialinių partnerių, kurie padėtų nuteistiesiems pateikti naujas savęs pažinimo idėjas ir metodus, mokytų valdyti emocijas, pyktį ir skatintų pasitikėti savimi. Netrukus buvo surasti partneriai, galintys pasiūlyti tokias veiklas su nuteistaisiais.

Resocializacijos skyriaus iniciatyva, Laisvės atėmimo vietų ligoninės direktorius Ramūnas Šilobritas ir VšĮ "Ruta Reiki Mercar mokymų ir tyrimų instituto" steigėja ir direktorė, Reiki Mercar mokytoja, Tarptautinės labirintų organizacijos Europos regioninė ambasadorė Lietuvai Rūta Janulevičienė pasirašė dvišalę savanorišką bendradarbiavimo sutartį.
Laisvės atėmimo vietų ligoninėje vyko projektui įgyvendinti paruošiamieji darbai – nuteistieji pagal brėžinius nubraižė energetinį labirintą. Energetiniai labirintai turi aiškią pradžią ir pabaigą, o norint juos pereiti tereikia sekti vienu aiškiu taku. Laikoma, kad tuo metu, kai žmogaus pėdos keliauja labirinto takeliu link centro, jis vis giliau ir giliau pasineria į save, į savo centrą. O kai grįžta atgal iš labirinto centro, žmoguje iškyla naujas aiškumas, ryšys su savimi.
Po bendradarbiavimo sutarties pasirašymo jau vyko pirmas praktinis seminaras “Savęs pažinimas, pasitikėjimo savimi stiprinimas per labirinto terapiją“. Seminare dalyvavo dvi nuteistųjų grupės, viso 20 asmenų ir du darbuotojai. Pirmas užsiėmimas dalyviams paliko įvairių pojūčių. Pasak kai kurių, tai – kažkas panašaus į grupinius užsiėmimus su psichologais pagal jų vykdomas programas, iš kitos pusės išėjimas iš komforto zonos, pirmi žingsniai link mokėjimo atsiriboti nuo supančios aplinkos “čia ir dabar”. Šio specialios formos labirinto paskirtis – leisti pabūti su savimi, pamąstyti, atsipalaiduoti, pamedituoti ir „pasikrauti“ teigiama energija.
Nuoširdžiai dėkoju Resocializacijos skyriaus iniciatyvai, ypatingai Alina Girte Girtavičienė ir Laisvės atėmimo vietų ligoninės direktoriui Ramūnui Šilobritas.
Detali informacija pateikta nuorodoje:
http://www.kaldep.lt/lt/kalejimu-departamentas/auktualijos/naujienos-kaldep/projektas-labirintas-nuteistuju-4sss.html?fbclid=IwAR3NFFT25Yo7bDKDa95GW7d-i39TZ3Jpz1ZcuA0DE_t-DMIAMVrNurxTa30
Iki malonių susitikimų, Rūta Janulevičienė